Maudy van Klaveren
levensoriëntatie & zingeving

Onderwijs

In samenwerking met het Humanistisch Verbond geef ik verschillende cursussen over humanisme. 

Op interactieve wijze onderzoek ik samen met de cursisten de rol van humanisme in verleden, heden en toekomst. Aan de hand van verschillende filosofen - van Socrates tot Erasmus, van Spinoza tot Nietzsche en van Sartre tot Arendt - gaan de cursisten op dialogische wijze op zoek naar antwoorden op de grote vragen van het leven. Het opdoen van nieuwe inzichten, onderlinge ontmoeting en persoonlijke ontplooiing staat daarbij centraal. 

Thema's

De thema's die aan bod komen zijn onder andere:

  • Wat is de essentie van de mens?
  • Wat is de plek van de mens in de wereld?
  • Wat is een rechtvaardige samenleving?
  • Wat is de relatie tussen humanisme, atheïsme en religie?
  • Wat maakt het leven zinvol?

Filosofen

We zullen onder andere ingaan op de volgende denkers: Socrates, Aristoteles, Erasmus, Spinoza, Wollstonecraft, Marx, Nietzsche, Sartre, Levinas, Arendt en Nussbaum.

Nieuwsgierig?

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op de website van het Humanistisch Verbond.

 

Ervaringen van cursisten

*****

Hele fijne begeleiding en moderatie van Maudy. Ieders inbreng werd respectvol benaderd. Ik vind haar erg goed in de kern van ieders mening op een neutrale manier naar voren te brengen. 

*****

Goede voorbereiding van de docent. Weet een groep heel goed te leiden, samen te vatten, verduidelijken en een veilige sfeer te creëeren. Heeft oog voor elke deelnemer. Heel knap!

*****

Een natuurtalent met veel aandacht en tact naar de verschillende deelnemers. Interactieve colleges zijn niet eenvoudig, maar deze docent is daar een meester in. Betrokken en toch ook goed gesprekken leiden.

*****

Maudy is een fantastische docent. Intelligent, grappig en heel benaderbaar. Ze kan goed de kern formuleren uit wat de deelnemers meegeven in de gesprekken en communiceert respectvol.

*****

Maudy is een zeer betrokken en kundig docent, maar bovenal een meester in discussie leiden. Zonder meer een plezierig en warm mens.

*****